August 8, 2022 9:26 am

ET HJØRNE AF PLUKKEGLÆDE: DYRKNING AF BLOMSTER I ENHVER HAVE

Blomster i spande
Det var bogen “Blomster fra haven”, der gjorde mig så begejstret for at have min egen plukkehave. Og måske har det også spillet en rolle at være i karantæne i de sidste par uger. Du er hjemme hele dagen, og du prøver at få det bedste ud af det. Jeg besluttede mig for at spørge Silvia, om jeg kunne starte en plukkehave på min lille jordlod. “Man behøver ikke meget for at starte en plukkehave”, lød det befriende svar. “Du kan endda så blomster i krukker eller zinkspande. Det ser flot ud, og hvis det er første gang, er det ofte det nemmeste.”

Sås straks
Der vil gå mindst indtil juli, før du kan plukke de første blomster, men hvis der er én ting, jeg har lært i de sidste par år, er det, at havearbejde handler om at se fremad. At så nu betyder at høste senere. Så hvis du vil have en plukkende have til sommer, skal du starte nu. “Du kan f.eks. forspire indendørs i en frøavler med låg,” fortsætter Silvia. “Flyt de unge planter over i en større potte, og plant dem derefter ud i haven. Du kan også så direkte i haven, men det er ofte vanskeligere, fordi der samtidig kommer ukrudt op. Og vær forsigtig, for mange enårige planter – som er de fleste af de blomster, du kan plukke selv – kan kun plantes i haven efter midten af maj, når der ikke er risiko for frost.”

Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.