August 8, 2022 10:31 am

GØR ET STATEMENT: DE 5 SMUKKESTE STORE STUEPLANTER

Med en stor stueplante i dit hjem får du et udtryk med ét slag. Store stueplanter har ofte en højere pris, men så behøver du heller ikke vente i årevis på, at planten vokser fra en stikling til en skønhed på størrelse med et værelse. Fra den tropiske paradisfugl til den ekstremt stærke gummiplante: Dette er de smukkeste store stueplanter.

Elefantøre
Elefantøre har fået sit navn fra sine enorme blade. Alocasia, som planten officielt kaldes, stammer oprindeligt fra regnskovene i Asien, hvor bladene bruges til at beskytte sig mod tropisk regn. Der findes flere store stueplanter inden for Alocasia-familien. Bladene kan nå en diameter på halvanden meter. Det gør elefantøret til et blikfang i hjemmet, men med nogle få instruktioner. Alocasia kan godt lide at have en konstant let fugtig jord, så tjek regelmæssigt med fingeren, om det er tilfældet. Giv dem ikke for meget vand på én gang, men hellere små mængder regelmæssigt, helst med lunkent vand. Planten kan godt lide at blive drysset, helst en gang om ugen.

Elefantøre vokser mod lyset, så vend planten regelmæssigt rundt og giv den et sted med masser af sollys, helst 5 timer om dagen. To meter fra et vindue, der vender mod syd eller direkte mod vest eller øst, er ideelt. Hvis planten får for lidt sollys, vil stænglerne vokse meget langt for at fange en lysstråle. Er bladene ved at blive gulbrune? Så er plantens rødder blevet for våde.

Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.